«عذرخواهی بیعذرخواهی»؛ جهانگیری برای انتقادات اقتصادی سران نظام نامه سرگشاده نوشت!
«اسحاق جهانگیری» معاون رئیسجمهور روحانی روز جمعه گذشته طی نامهای سرگشاده به آیتالله جنتی، مدعی شد:«اقتصاد ایران در سال جاری مقاومتیتر شده است»!
به گزارش کرمان خبر/پس از انتقاداتی که طی روزهای گذشته از سوی مقام معظم رهبری و آیتالله جنتی، رئیس مجلس خبرگان به ضعف دولت یازدهم در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و ناملموس بودن اقدامات انجام شده در زندگی مردم صورت گرفت؛ «اسحاق جهانگیری» معاون رئیسجمهور روحانی روز جمعه گذشته طی نامهای سرگشاده به آیتالله جنتی، مدعی شد:«اقتصاد ایران در سال جاری مقاومتیتر شده است»!
جهانگیری در بخشی از نامه سرگشاده خود خطاب به آیتالله جنتی نوشته است:
«انتظار بود در اجلاسیهای که به این موضوع مهم و از جمله معیشت مردم پرداخته می شود، این امکان برای متولیان اجرایی که با دشواری های فراوان و محدودیت های گسترده، تحقق فرمایش مقام معظم رهبری و بهبود معیشت مردم راکه متاسفانه در طی سال های قبل از استقرار این دولت آسیب های جدی دیده بود، در چارچوب سیاست های ابلاغی و اولویت های تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری در آغاز سال 1395 در دستور کار خود قرار داده و به استناد گزارشی که تقدیم می شود، عملکردی فراتر از حد انتظار داشته اند، فراهم می شد تا گزارشی را به استحضار خبرگان محترم برسانند.
اینجانب با آگاهی از دستور جلسه اخیر از طریق معاون امور مجلس رییس جمهور، آمادگی برای حضور در اجلاس و پاسخگویی به نمایندگان محترم را اعلام کردم که به قرار اطلاع در این اجلاسیه میسر نشد.»
معاون اول رئیسجمهور در ادامه میافزاید: استحضار دارید مخاطب سیاست های ابلاغی همه ارکان نظام بودند و در این میان دولت علیرغم سازماندهی ویژه و اهتمام گسترده به موضوع، همواره مورد استیضاح کسانی قرار می گیرد که خود نیز بایستی پاسخگوی اقدامات خود باشند و به رهبری بزرگوار و ملت شریف توضیح دهند که در تحقق این سیاست ها چه اقداماتی انجام دادهاند.
در پایان انتظار دارم که برای جبران حق تضییع شده خیل عظیم فعالان که با وفاداری به رهنمودهای مقام معظم رهبری تلاش گسترده ای انجام داده اند، به نحو شایسته اقدام فرمایند.
لازم به ذکر است که آیتا... احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری روز سهشنبه گذشته در بخشی از سخنان خود در آیین افتتاحیه اجلاس خبرگان در این رابطه گفته بود: رئیسجمهور گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی را به مردم بدهد و بگوید عملکرد ما روی زمین این بوده است. به گفتار و آمال نمیشود تکیه کرد. آقایان بگویند روی زمین چهکارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آنگونه که باید و شاید عمل نشده از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است
2 روز بعد و به دنبال این صحبتها، مقام معظم رهبری نیز در قسمتی از بیانات خود در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری با یادآوری اینکه در سال ۹۴ هم مسئلهی اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته بود، افزودند: چون آن سال، حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت، سال ۹۵ را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردیم.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته مسئولان دولتی کارهای قابل توجهی در این زمینه انجام دادهاند اما این، فقط بخشی از کارهای لازم است.
ایشان خاطرنشان کردند: اگر همهی کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: به رئیسجمهور محترم هم گفتهام که بیان شاخصهای کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما بههرحال اینها در زندگی و معیشت مردم در کوتاهمدت و میانمدت اثر نمیگذارد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه راههایی برای اثرگذاری عینی در زندگی مردم وجود دارد، افزودند: شکایات مردم و دیدگاههای صاحبنظران بهدست ما میرسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال، از بین بردن رکود به معنای واقعی کلمه، قاچاق و واردات و صادرات بهگونهای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود کاملاً احساس کنند اما اکنون اینگونه نیست.
به گزارش مشرق، اگرچه رفتار آقای جهانگیری در نوشتن نامه سرگشاده به آیتا... جنتی و کنایه به انتقادات مطروحه از رفتارهای دولت در عرصه اقتصاد مقاومتی میتواند یک تقلّا برای توضیحات بیشتر محسوب شود اما به نظر میرسد طراحان این نامه سرگشاده از تأمل در این اقدام عجولانه دور ماندهاند.
تأملی که اگر صورت میگرفت آنوقت شاید دولت محترم بهتر متوجه میشد که مسئول اجرا نشدن کامل سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نتایجی که در زندگی مردم لمس نمیشوند کسی جز خود دولت نیست...
خاصّه آنکه وقتی تنها سفر یک روزه دولت به استان البرز 500 میلیون تومان خرج روی دست بیتالمال میگذارد و خبرگان ملت نیز از این رفتار انتقاد میکنند[4] و یا افکار عمومی میبینند که مقامات کابینه اعتدال چطور بر دستاوردهای نداشته چیزی به نام «برجام» اصرار میورزند؛ آیا طبیعی نبود که چیزی از اثرات اقتصاد مقاومتی در زندگی مردم لمس نشود؟!
از طرفی شاید بهتر بود آقای جهانگیری این نامه سرگشاده را سال قبل به معاون اجرایی رئیسجمهور، یعنی آقای شریعتمداری مینوشت که طی اظهاراتی در روز جهانی استاندارد، «اقتصاد مقاومتی» را هم به برجام گره زده و گفته بود: امیدواریم با گشایشهای بینالمللی گره از پای فعالان اقتصادی برداشته شود و به تصمیمات راهبردی در تحقق اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه دستیابی به اقتصاد رقابتی دست پیدا کنیم!
و از اینها گذشته اساساً و به لحاظ فلسفی چطور ممکن است دولتی که اُسّ اساس رفتارهای اقتصادی خود را بر سیاهنمایی از اوضاع کشور و «اظهار ضعف» استوار کرده و رئوس امیدواریهایش هم در «سرمایهگذاریهای پسابرجام» خلاصه میشود؛ در اقتصاد مقاومتی عملکردی داشته باشد که در زندگی مردم لمس شود؟!
شاید بهترین پیشنهاد در یومالحساب دولت برای بررسی کارنامه دستاوردهایش؛ همان «عذرخواهی» باشد که آیتا... جنتی نیز ناصحانه به آن اشاره کردند.
گفتنیست، حجتالاسلام محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان ظهر روز جمعه گذشته و در خطبههای نماز جمعه با اشاره به دیدارهای اخیر رهبر معظم انقلاب گفته است: ایشان به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و به مسئولان گفتند گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی خود ارائه بدهند اما سر و صدای دولتیها در آمد.