چرا برجام بیدستاورد است؟ چون «عمق فاجعه زیاد است»!
لیلاز همچنین قبل از انعقاد توافق موقت ژنو در سال ۹۲ (که متأسفانه هیچ دستاوردی نداشت و بر شمار تحریمها هم افزود) مدعی شده بود که این توافق فوریترین مشکلات کشور را حل میکند و مثلاً دریافتهای ارزی ایران را تا ۱۰۰ درصد افزایش میدهد.
به گزارش کرمان خبر/سعید لیلاز، از فعالان سیاسی و اقتصادی اصلاحطلب به تازگی در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در مورد اینکه مردم چیزی را از دستاوردهای برجام حس نکردند و هنوز رکود وجود دارد، گفته است:
«اتفاقا همین امر نشان دهنده عمق فاجعه است. در واقع وضعیت به قدری خراب بوده که با تمام این اقدامات صورت گرفته در چهار سال گذشته هنوز به سطح صفر هم نرسیدیم وگرنه تمام کارشناسان اذعان دارند که شرایط ما نسبت به ۴ سال قبل تغییر زیادی داشته است.»
این اظهارات آقای لیلاز درحالیست که شخص وی ۳ سال قبل و پس از مکالمه تلفنی نابجای آقای روحانی با رئیس جمهور سابق آمریکا مدعی شده بود که این تماس تلفنی تورم مواد غذایی را کاهش داده است!
لیلاز همچنین قبل از انعقاد توافق موقت ژنو در سال ۹۲ (که متأسفانه هیچ دستاوردی نداشت و بر شمار تحریمها هم افزود) مدعی شده بود که این توافق فوریترین مشکلات کشور را حل میکند و مثلاً دریافتهای ارزی ایران را تا ۱۰۰ درصد افزایش میدهد.
این فرد، همچنین در حالی پیرامون عدم لمس دستاوردهای برجام توسط مردم سخن گفته است که در اواخر سال گذشته طی یادداشتی اقتصادی و بلندبالا در روزنامه شرق با عنوان «سال ۹۵، مافوق انتظار»! به تشریح دستاوردهای اقتصادی دولت آقای روحانی در سال ۹۵ پرداخت و حتی آمارها را بسیار درخشان و خیرهکننده عنوان کرد.
جالب آنکه لیلاز در تمام طول این یادداشت به کلماتی مثل «برجام»، «توافق هستهای» و یا «مذاکرات» نیز هیچ اشارهای نکرد! [۶] (روندی که به تازگی توسط اصلاحطلبان و دولتیها درباره حذف برجام از ادبیات انتخاباتی آغاز شده است)
با اطلاع مخاطبان محترم از این توضیحات و گفتههای سابق آقای لیلاز، به نظر میرسد صحبتهای وی درباره علت بیدستاوردی برجام برای مردم تنها مشتی توجیه برای فرار از پاسخگویی است.
پاسخگویی کسانی که بیشترین وعدهها و ابراز خوشبینیها را نسبت به برجام آقای روحانی ابراز کردند اما اکنون و در هنگامه یومالحساب، از پاسخگویی طفره میروند و انتظار اقبال رأی مردم در انتخابات را هم دارند.
قبل از لیلاز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور روحانی نیز در اظهاراتی، شرایط کشور را «شرایط ته درّه» معرفی کرده و مدعی شده بود که با اقدامات دولت، تنها کمی از ته درّه بالاتر آمده ایم.
جالب آنکه آقای جهانگیری، زمانی در پسابرجام ابراز کرده بود که عدهای مانع تحقق دستاوردهای برجام شدهاند.
سعید لیلاز نیز در مقطعی در پسابرجام اینطور گفته بود که مشکلات دولت با برجام حل نمیشود و به یک «فراتوافق»! نیاز است. [۷]
نکته اساسی در سرتاسر این تراژدی غمانگیز آنست که آیا مردم در انتخابات سال ۹۲ میدانستند که قرار است در پایان ۴ سال وعده و وعید برجامی و سیاهنمایی از خدمات دولتهای گذشته، از جانب دولت و سمپاتهایش اینطور بشنوند که اوضاع فاجعه است و در شرایط ته درّه هستیم!؟