جهانگیری: مردم به ما رأی دادند که هرکاری خواستیم بکنیم!
طبعا مردم به سیاست داخلی بیش از سیاست خارجی توجه دارند و این توجه نشئتگرفته از مسائل معیشتی روزمره آنان است
به گزارش کرمان خبر/ اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور روحانی که در ایام انتخابات ریاستجمهوری نقش «کاندیدای پوششی» را ایفا کرد و حملات گستردهای را علیه جدیترین رقیب آقای روحانی یعنی محمدباقر قالیباف پدید آورد، به تازگی طی سخنانی در همایش روز ملی صنعت و معدن که خبرگزاری ایلنا آنها را منتشر کرد، گفته است:
«مردم با انتخاب رییسجمهور در روز ۲۹ اردیبهشت جهتگیری اصلی و مطالبات را روشن کردند. اینکه رییسجمهور چه کارهایی باید برای رسیدگی به مطالبات انجام دهد و دولت دوازدهم را چگونه باید تشکیل دهد بسیار مهم است.»[۵]
همزمان با انتشار اظهارات جهانگیری، احمد غلامی، سردبیر روزنامه اصلاحطلب شرق نیز در سرمقاله روز شنبه این روزنامه که با عنوان «دولت تمشیت» منتشر شد، معنای صحبتهای جهانگیری را عیانتر کرد و نوشت:
«طبعا مردم به سیاست داخلی بیش از سیاست خارجی توجه دارند و این توجه نشئتگرفته از مسائل معیشتی روزمره آنان است و این وظیفه دولت است که نگذارد توجه افراطی مردم به مسائل روزمره از آن «دولت تمشیت» بسازد.»
او همچنین افزوده است: رأی بالای مردم در دو دوره پیدرپی به روحانی نشان میدهد مردم در کنار رویکرد تمشیتی دولت، دولتی میخواهند که برای آنان در سطح جهانی عزت و منزلتی درخور دیگر مردم جهان فراهم کند. مردم آگاهانه به دولتی رأی دادند که بتواند در نظم جهانی مشارکت کرده و بهدور از جنگ و مداخلات نظامی مسائل را حلوفصل کند. دولت روحانی توان آن را دارد که مردم را درگیر مسائل منطقهای و جهان کند و آنان را پای کار نگاه دارد. اگر دولتی که منتخب مردم است حلوفصل مسائل منطقهای و جهان را برعهده بگیرد، خواهناخواه مردم نیز بهطور غیرمستقیم در این امر مشارکت کردهاند. آنچه امروز به قرارداد بزرگ با توتال منجر شده، بیش از تلاشهای دولت، خواست و اراده مردم بوده است.[۶]
*این قبیل صحبتها که نوستالژی «پیام ۲۴ خرداد ۹۲»! هستند، صرفا از سر سرخوشی از پیروزی در انتخابات بیان میشوند و گرنه به لحاظ عقلی نمیتوان هیچ توجیهی برای آنها قائل بود.
چه اینکه اولاً فتحعلیشاه قاجار هم که عهدنامه ذلیلانه ترکمانچای را امضا کرد، میتوانست بگوید که مردم مرا پادشاه خود قرار دادهاند و به من ظلالله میگویند، پس هرچه کردهام به صلاح بوده...!
و ثانیاً در هیچ کجای جهان و حتی در سرزمینهای دوردست! هم مرسوم نیست که دولتی از مردم رأی بگیرد و سپس قیام و قعود خود را به بهانه رأی مردم توجیه کند و بگوید مطالبه مردم است! بلکه دولتها موظفاند و بایستی که اعمال خود را با عقل و قانون تطبیق دهند و از رفتن به کجراهه پرهیز کنند.
فیالمثل بدعهدیهای آمریکا، نافع بودن محور مقاومت، ضرورت قوتداری اقتصاد در ایران، خوشبین نبودن به بیگانه و عمل به وعدههای انتخاباتی مقولاتی هستند که هر عقل سلیمی آنها را میپذیرد و رأی تمام مردم کره زمین هم حتی نمیتواند رافع صحّت آنها باشد.
و جالب آنکه اکنون دولتی برای بار دوم در ایران بر سر کار آمده است که مرتکب رفتارهایی مثل انکار وعدهها، خوشبینی به توافقاتش با آمریکا و چند مورد عجیب دیگر شده است و جالبتر آنکه بر طبق گفتههای بالا، به دلیل پیروزی در انتخابات، حق "هر کاری" را نیز برای خود محفوظ میداند...