مدیرکل محیط زیست کرمان ؛
80 درصد حیات وحش کرمان در معرض نابودیست/حقآبه تالاب جازموریان رهاسازی شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه خشکسالی 80 درصد حیات وحش نقاط مختلف استان کرمان را از بین میبرد، گفت: در حال حاضر با اینکه هنوز وارد فصل تابستان نشدهایم، اما در برخی مناطق، تلفات حیات وحش را داریم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کرمان خبر، رضا جزینیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان دلیل پدیده گرد و غبار معلق در هوای روزهای اخیر در استان کرمان را تغییر اقلیم به وجود آمده به واسطه خشکسالیهای پیاپی دانست و اظهار داشت: آنچه را طی روزهای اخیر در هوای استان کرمان شاهد هستیم، طی سالهای آینده روز به روز بدتر میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان داشت: مردم شرق کشور و استان کرمان وضعیت خوبی از لحاظ هوایی و تنفس ندارند و یکی از دلایل اصلی آن خشکسالیهای پیاپی و تغییر اقلیم به وجود آمده است.
جزینیزاده بیتوجهی به رهاسازی حقآبه مناسب و تخصیص یافته تالاب جازموریان را مورد اشاره قرار داد و افزود: بوتهکنیهای زیاد و تاغزارهایی که مورد دستخوش افراد قرار گرفتهاند، موجب میشود تا هنگام وزش باد نه تنها انرژی آن گرفته نشود، بلکه شاهد گرد و غبار شدید هم باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان همچنین رهاسازی نخالههای ساختمانی بدون نظرات شهرداری در اطراف شهر کرمان را از دیگر دلایلی دانست که در بروز توفانها و گرد و غبار معلق موثر هستند.
وی با بیان اینکه شهر کرمان طی روزهای گذشته شاهد هوای ناسالم بوده است، ادامه داد: الان نیاز داریم که دستگاههای متولی در نظام بودجهریزی و برنامهریزی به محیط زیست توجه جدی داشته باشند.
جزینیزاده با بیان اینکه خشکسالی 80 درصد حیات وحش نقاط مختلف استان کرمان را از بین میبرد، افزود: در حال حاضر با اینکه هنوز وارد فصل تابستان نشدهایم، اما در برخی مناطق، تلفات حیات وحش را داریم.
وی با تاکید بر لزوم تخصیص منابع به محیط زیست در جهت اجرای برنامههای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی عنوان کرد: سال گذشته و امسال هیچ اعتباری در این زمینه نداشتیم، اما با روحیات زیست محیطی استاندار و رئیس سازمان بودجه استان کرمان امیدواریم بتوانیم حیات وحش این خطه را نجات دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: برای مقابله با پدیده ریزگردها باید اعتبارات لازم گذاشته شود، حقآبه تالاب جازموریان رهاسازی شود و تغییر الگوی کشت و روشهای نوین آبیاری را انجام دهیم.
جزینیزاده، پلمب چاههای غیرمجاز، برنامهریزی برای کشت محصولات کم آببر، مالچپاشی و کاشت درختچههایی که بتوانند شنها روان و ریزگردها را کنترل کنند از دیگر اقدامات ضروری برای مهار ریزگردها برشمرد.
وی اظهار داشت: سالهای گذشته به داد فریادهای طبیعت نرسیدیم و امروز به فاجعه تبدیل شدهاند و اگر شرایط به همین منوال پیش رود، پیوستهای امنیتی و اجتماعی را شاهد خواهیم بود که هزینههای به مراتب بیشتری را دارد.
جزینیزاده با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت حفاظت از محیط زیست بیان داشت: زمانی که خودمان را به خواب میزنیم و محیط زیست را درجه دو و سه میدانیم، الان باید جواب دهیم.
وی گفت: به دلیل سوءمدیریت در منابع آبی و موارد دیگری که به طبیعت و محیط زیست آسیب رسانده است، سال آینده وضعیت بدتری را خواهیم داشت.
انتهای پیام/